در کمیسیون علوم پایه و فناوری‌های همگرا بخش علوم پایه نقشه جامع علمی کشور روزآمدسازی شد

در کمیسیون علوم پایه و فناوری‌های همگرا بخش علوم پایه نقشه جامع علمی کشور روزآمدسازی شد
یکصد و هفدهمین جلسه کمیسیون تخصصی علوم پایه و فناوری‌های همگرا شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با موضوع جمع‌بندی روزآمدسازی بخش علوم پایه نقشه جامع علمی کشور و امتیازدهی متقازیان پژوهشگری مستقل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، یکصد و هفدهمین جلسه کمیسیون تخصصی علوم پایه و فناوری‌های همگرا در دبیرخانه شورا  با موضوع روزآمدسازی بخش علوم پایه نقشه جامع علمی کشور برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر صمد نژادابراهیمی، ضمن تشکر از مشارکت صورت گرفته توسط اعضا و انجمن‌ها در بازنگری و روزآمدسازی بخش علوم پایه‌ی نقشه جامع علمی، به عدم تحقق سهم 4 درصدی تحقیق و توسعه از GDP در نقشه علمی کشور اشاره و تاکید داشتند که این عدم تحقق، نشانگر وجود ایرادات اساسی و لزوم توجه و رفع آن‌هاست،

دبیر کمیسیون در ادامه فایل جمع­ بندی تدوین شده را ارائه دادند. این فایل شامل اهداف کلان مرتبط با علوم پایه، اولویت‌های علم و فناوری مرتبط با علوم پایه (در سه دسته‌ی الف، ب و ج)، راهبردهای کلان مرتبط با علوم پایه، اقدامات ملی مرتبط با علوم پایه، شاخص‌های کمی و کیفی مرتبط با علوم پایه، چالش‌ها و نیازهای مرتبط با علوم پایه، نقش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در توسعه علوم پایه، توسعه علوم پایه در حوزه‌های نوظهور، توسعه علوم پایه در مناطق محروم و توسعه علوم پایه در حوزه‌های سلامت و پزشکی است که در آن موارد جدید اضافه شده به مطالب سند قبلی به صورت بولد شده مشخص شده‌اند.

اعضای کمیسیون نیز با بیان نکاتی چون اهمیت توجه به نحوه‌ی ارزیابی میزان اجرا، تعیین نحوه تأمین منابع مالی لازم، لزوم تدقیق در انتخاب واژه‌ها، پیشنهاد تهیه یک نسخه خلاصه‌ی مدیریتی از سند نهایی، تعریف یک نهاد ناظر اجرا، تعریف اهداف و چشم‌انداز برای علوم پایه و فناوری‌های همگرا، توجه به ظرفیت‌های ویژه‌ی داخلی در تعریف اولویت‌ها، همکاری با سایر نهادهایی که روی این سند در حال کار هستند، تنظیم سند به صورت پویا و قید این نکته در ابتدای آن، توجه به نیروی انسانی توانمند، همکاری‌های بین‌المللی، تأمین ابزارها و تجهیزات به عنوان ملزومات تحقیقات حوزه علوم پایه، اهمیت دسترسی آزاد به داده‌ها، حفظ معیارهای جهانی برای حوزه علوم پایه، تعیین سیاست‌های کلی برای هر رشته به جای تعیین موضوعات حائز اولویت در هر رشته در این سند، توجه به تحقیقات بنیادین و در نهایت استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی برتر در جمع بندی و اصلاح نسخه نهایی، در این بحث مشارکت کردند.

لازم به ذکر است بازنگری و روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرهنگستان علوم است که روزآمدسازی بخش علوم پایه آن بر عهده کمیسیون تخصصی علوم پایه و فناوری‌های همگرا شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است که تاکنون چندین جلسه در این ارتباط برگزار شده است و این به روزرسانی با همکاری خبرگان بخش و انجمن های علمی مرتبط در حال انجام است.

در دستور دوم امتیاز بندی پرونده متقاضیان پژوهشگری مستقل بررسی شد. در خصوص بررسی پرونده متقاضیان پژوهشگری مستقل نیز پیشنهاد فراهم شدن این امکان برای اساتید بازنشسته ارائه شد و نسبت به اطلاع‌رسانی این طرح و سطح کیفیت پرونده‌های دریافت شده انتقاداتی مطرح شد. مقرر شد ضمن انعکاس این مطالب به دبیرخانه عتف، بررسی و امتیازدهی پرونده‌های دریافت شده در حوزه علوم پایه صورت پذیرد و نتایج به دبیرخانه اعلام گردد.


۱ بهمن ۱۴۰۳ ۱۳:۱۹
تعداد بازدید : ۶۷
کد خبر : ۱,۷۸۹